Jižanské kuře

- Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik, jako bychom solili maso) a opepříme. - Do osoleného a opepřeného mléka vložíme kuřecí stehýnka - já jsem dělala z křidélek(měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice. - Druhý den uvedeme obsah kastrolu k varu a na mírné teplotě vaříme 15-20 minut. - Mezitím dáme vejce do misky a rozšleháme je vidličkou. - Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí - nebo obojím (2-3 lžíce). Množství koření si namícháme podle svých zvyklostí a uvážení, doporučuji půl lžičky "chilli" a asi 2 a půl lžíce kořenící směsi. Přidání chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi. ;-) - Povařené maso vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku s moučnou směsí, následně obalíme ve vajíčku a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce. - Necháme 15 minut zaschnout a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. (smažila jsem v actifry) Poznámka: - Díky odležení a povaření v mléce je maso báječně měkoučké a šťavnaté. - Do mouky si každý může namíchat koření dle vlastní chuti - granulovaný česnek, muškátový oříšek, pomletou sušenou cibuli, sušenou zeleninu nebo sušené bylinky apod.


Autor:budulinka2 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.2.2015
Shlédnutí:699x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.