Špaldový č.2

Kvas: 150 g žitné chlebové + 150 g vody

Těsto: kvas + 340 g vody + 1 pl oleje + 500 g celozrnné špaldové mouky (Natural Jihlava) + 1 1/2 čl kmínu + 1 1/2 čl soli

Těsto smíchat, 20 min autolýza, 6 minut hnětení, 5 hodin kynutí v lednici, přeložit, 3 hodiny kynutí v ošatce asi 21°C

Chleba je lehký, pórovitý, měkký, vláčný, méně kyselý než s pšeničnou moukou.

123456...37...68...100

Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:15.2.2015
Shlédnutí:652x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.