Chléb s maximálním podílem kvasu

650 g kvasu
(např. 50 kvásku + 300 vody + 125 žitné + 100 pšeničné celozrnné + 75 hladké pšeničné = kvasit 12 - 14 hodin. NEBO
30 kvásku + 110 vody + 110 žitné = 8 - 10 hodin, pak + 175 vody a 175 pšeničné = 3 hodiny apod.)

20 g oleje (nemusí být)
175 g hladké mouky
1 - 1 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu

Hnětení asi 6 - 7 minut, 15 - 30 minut odpočinek, přeložit, ošatka, kynutí 2 hodin při 21°C (nebo kratší dobu při vyšší teplotě)


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:16.1.2015
Shlédnutí:852x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.