Žitnopšeničný kváskový bochník

Rozkvas: 200g žitné celozrnné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 400ml vody, 75g kvásku - kvašeno 6 hodin. Do těsta: 875g rozkvasu, 100g pšeničné celozrnné, 150g pšeničné hladké, 12g soli, drcený kmín, cca 50ml vody. Po uhnětení 50min. odpočinek, 3x překládání po 15min., kynutí cca 1,5 hodiny v ošatce (budu muset prodloužit, potřeboval déle). Pečen v troubě, na horkém plechu se zapařením 10min. max.250, dalších 10min. 200, pak cca 180 40min. Váha hotového chleba = 1100g.

12345...18...31...44

Autor:Virenka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:13.11.2014
Shlédnutí:294x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.