Kvas:
60 g žitného kvásku + 170 g vody + 170 g celozrnné pšeničné mouky
Nechat vykvasit 8-10 hodin
Těsto:
Kvas + 100-150 g vody + 60 g oleje + 60 g cukru nebo medu apod. + 200 g celozrnné pšeničné mouky + 1/4 lžičky soli
Nechat kynout 4-5 hodin.
Vmíchat 1 lžíci mouky s asi 1/4 lžičkou jedlé sody. Rozetřít na plech. Nechat kynout asi 1 hodinu. Poklást ovocem, posypat drobenkou. Péct asi 30 minut na 180-200°C.
Drobenka:
50 g hrubé mouky + lžička škrobu + 15 g vanilkového cukru + 15 g tuku
(přídavek špetky sody není nutný. Byl to spíš test - soda by měla malinko srovnat kyselost, což pomůže jednak chuťově a také hodně kyselá těsta mohou zůstat při pečení dlouho bledá)
Autor: | kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 9.9.2014 | ||
Shlédnutí: | 475x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty |