Kváskový koláš s broskvemi

Kvas:
60 g žitného kvásku + 170 g vody + 170 g celozrnné pšeničné mouky
Nechat vykvasit 8-10 hodin

Těsto:
Kvas + 100-150 g vody + 60 g oleje + 60 g cukru nebo medu apod. + 200 g celozrnné pšeničné mouky + 1/4 lžičky soli
Nechat kynout 4-5 hodin.

Vmíchat 1 lžíci mouky s asi 1/4 lžičkou jedlé sody. Rozetřít na plech. Nechat kynout asi 1 hodinu. Poklást ovocem, posypat drobenkou. Péct asi 30 minut na 180-200°C.

Drobenka:
50 g hrubé mouky + lžička škrobu + 15 g vanilkového cukru + 15 g tuku

(přídavek špetky sody není nutný. Byl to spíš test - soda by měla malinko srovnat kyselost, což pomůže jednak chuťově a také hodně kyselá těsta mohou zůstat při pečení dlouho bledá)

123456...13...20...27

Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:9.9.2014
Shlédnutí:475x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.