Koláče tlačené s přídavkem pšeničného kvásku. Recept: 600 g prefermentu (300 g vody + 300 g pšeničné celozrnné mouky + 5 g droždí) a nechat cca 8 hodin kvasit při pokojové teplotě, 600 g pšeničného kvasu (40 g žitného kvasu + 280 g vody + 280 g pšeničné celozrnné mouky) a nechat 12-14 hodin kvasit, 50 g pšeničné celozrnné mouky (jemně mleté), 300 g hladké mouky, 200 g hrubé mouky, 200 - 250 g medu, 100 g másla, 100 g oleje, 4 žloutky, 1/2 - 1 lžička soli, 15 g droždí, citrónová kůra, mléko. Původní recept: http://www.labuznik.cz/recept/kolace-tlacene/.
Autor: | berka496 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 2.9.2014 | ||
Shlédnutí: | 572x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | u740,S740 | Expozice: | 1/8 |
Datum porízení: | 2014:08:31 00:38:21 | Clona: | f/3.8 |
Ohnisková vzdálenost: | 886/100 | ISO: | 200 |