Velikonoční zelníky

- bohužel bez uzeného nebo slaniny, muž má dnu
kynuté těsto:
200 ml mléka
2 vejce
špetka soli
600 g hladké mouky
necelá 1/2 čerstvého droždí
1 lžička cukru
V domácí pekárně program Těsto.

Mezitím si v hrnci na troše oleje orestujeme
2 najemno nakrájené cibule
přidáme cca 500 g kysaného vymačkaného zelí
a necháme restovat
dáme 1 lžíci medu
promícháme a necháme vychladnout.

Vykynuté těsto propracujeme
rozdělíme na cca 8 dílů
a plníme jako buchty
Pomašlujeme vejcem rozmíchaným s trochou mléka
a pečeme na plechu s teflonovou podložkou nebo pečícím papírem
při 180°C asi 40 minut.
Ještě horké pomašlujeme medem
a posypeme strouhaným perníkem.



Autor:Anndy - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:19.4.2014
Shlédnutí:581x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A520 Expozice:1/125
Datum porízení:2014:04:19 18:27:14 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:186/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.