Kváskový štrúdl

KVAS: 40 g žitného kvásku + 180 g vody + 180 g mouky (tady špaldová + pšeničná chlebová) = 12 hodin kvasit

TĚSTO: kvas + asi 60 g vody (nebo jiné tekutiny, třeba jsem měla přebytečný pomeranč) + 100 g tuku (Alsan + olej) + 75 g agave sirupu (nebo cukru) + 300 g mouky (tady pšeničná chlebová a trochu polohrubé) + 1/2 lžičky soli.

NÁPLŇ: mleté lískové oříšky, na to strouhaná jablíčka (celkem po vykrojení asi 1 kg), skořice, rozinky, vanilkový cukr light)

POSTUP: zadělat těsto, 1. kynutí asi 2-4 hodiny (tady 2 hodiny na lince + 4 hodiny v lednici; nemusí moc nakynout), udělat záviny, kynout asi 3-4 hodiny (nebo 2-3 hodiny v teple kolem 25 - 28°C)


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.3.2014
Shlédnutí:674x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:NX100 Expozice:1/40
Datum porízení:2014:03:06 17:02:08 Clona:f/9.0
Ohnisková vzdálenost:35/1 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.