KVAS: 40 g žitného kvásku + 180 g vody + 180 g mouky (tady špaldová + pšeničná chlebová) = 12 hodin kvasit
TĚSTO: kvas + asi 60 g vody (nebo jiné tekutiny, třeba jsem měla přebytečný pomeranč) + 100 g tuku (Alsan + olej) + 75 g agave sirupu (nebo cukru) + 300 g mouky (tady pšeničná chlebová a trochu polohrubé) + 1/2 lžičky soli.
NÁPLŇ: mleté lískové oříšky, na to strouhaná jablíčka (celkem po vykrojení asi 1 kg), skořice, rozinky, vanilkový cukr light)
POSTUP: zadělat těsto, 1. kynutí asi 2-4 hodiny (tady 2 hodiny na lince + 4 hodiny v lednici; nemusí moc nakynout), udělat záviny, kynout asi 3-4 hodiny (nebo 2-3 hodiny v teple kolem 25 - 28°C)
Autor: | kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 8.3.2014 | ||
Shlédnutí: | 674x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | NX100 | Expozice: | 1/40 |
Datum porízení: | 2014:03:06 17:02:08 | Clona: | f/9.0 |
Ohnisková vzdálenost: | 35/1 | ISO: | 200 |