Nehnětený kváskový chléb

150g žitné mouky, 300g hladké mouky, 320g vody, 1PL kvásku, necelé 2ČL soli, 1ČL drceného kmínu - večer jsem vše promíchala měchačkou, přikryla mísu fólií a nechala na lince. Ráno jsem těsto v míse přeložila, dala mísu do lednice. Odpoledne jsem těsto vyndala z mísy, rozdělila na dvě části - do jedné jsem přidala 40g drcených vlašských ořechů, druhou část jsem nechala jen tak. Vytvarovala jsem bochníčky, dala kynout do malých ošatek - 2 hod. Trouba - 250st.+ litinový hrnec i s poklicí. Oba bochníčky jsem dala do rozpáleného lit. hrnce a pekla 10 min. ve spodní poloze 10 min., pak odkrýt a dopéct 25 min. při stejné teplotě ve střední poloze.


Autor:D.a.n.k.a. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.1.2014
Shlédnutí:419x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:FE330,X845,C550 Expozice:1/30
Datum porízení:2014:01:24 07:03:52 Clona:f/3.5
Ohnisková vzdálenost:630/100 ISO:125

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.