pšenično-žitný kváskový chléb 06

Kvásek:
12g mateřský + 50g voda + 50g žitná celozrnná
poměr 1 : 4 : 4, kvašení 12 hodin při 19-20°C

Recept:
280g voda, 100g žitný kvásek, 15g olivový olej
5g třtinový cukr, 8g sůl, 8g drcený kmín
250g pšeničná celozrnná, 200g pšeničná bílá

Postup:
5 minut hnětení v robotu
30 minut autolýza
5 minut hnětení v robotu
20 hodin kynutí v lednici
přeložení, 10 minut odpočinek, tvarování bochníku
240 minut kynutí v ošatce (při 20°C)
remoska nahřívána 30 minut
55 minut pečení v rozpálené remosce
(10 minut odkryté, 45 minut zakryté alobalem)

Mouka:
60% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
40% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v remosce
hydratace těsta 66%
předkvašená mouka 10%
pšeničná celozrnná = 150g ozimka + 50g dvouzrnka + 50g špalda

12345...33...61...91

Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:27.9.2013
Shlédnutí:577x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.