pšenično-žitný kváskový chléb 04

Kvásek:
20g mateřský + 55g voda + 55g žitná celozrnná
poměr 1 : 3 : 3, kvašení 8 hodin při 19-20°C

Recept:
360g voda, 120g žitný kvásek, 24g olivový olej
6g třtinový cukr, 9g sůl, 9g drcený kmín
180g pšeničná celozrnná, 60g žitná celozrnná
300g pšeničná bílá

Postup:
5 minut hnětení v robotu
60 minut autolýza
5 minut hnětení v robotu
přeložení, 10 minut odpočinek, tvarování bochníku
210 minut kynutí ve vymazané a vysypané simax formě (při 20°C)
65 minut pečení v multifunkční troubě Whirlpool (při 210°C)
(pečení od studeného startu)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 600g mouky pečený v simax formě, horkovzduchem
hydratace těsta 70%
předkvašená mouka 10%
pšeničná celozrnná = 180g ozimka

1234567...35...63...91

Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:17.9.2013
Shlédnutí:382x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.