pšenično-žitný kváskový chléb 04

Kvásek:
20g mateřský + 55g voda + 55g žitná celozrnná
poměr 1 : 3 : 3, kvašení 8 hodin při 19-20°C
Recept:
360g voda, 120g žitný kvásek, 24g olivový olej
6g třtinový cukr, 9g sůl, 9g drcený kmín
180g pšeničná celozrnná, 60g žitná celozrnná
300g pšeničná bílá
Postup:
5 minut hnětení v robotu
60 minut autolýza
5 minut hnětení v robotu
přeložení, 10 minut odpočinek, tvarování bochníku
210 minut kynutí ve vymazané a vysypané simax formě (při 20°C)
65 minut pečení v multifunkční troubě Whirlpool (při 210°C)
(pečení od studeného startu)
Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba
Poznámka:
bochník z 600g mouky pečený v simax formě, horkovzduchem
hydratace těsta 70%
předkvašená mouka 10%
pšeničná celozrnná = 180g ozimka
Další fota v této kategorii
-
hodnoceni
Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.