nehnětený pšeničný kváskový chléb 02

Recept:
370g voda, 60g žitný kvásek, 20g olivový olej
5g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
220g pšeničná celozrnná, 250g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
11 hodin fermentace při teplotě 18-19°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
120 minut kynutí na pečícím papíru, vloženém ve skleněné formě (při 20°C)
trouba s vloženou simax formou nahřívána 25 minut
vykynutý bochník přehozen do nahřáté simax formy
60 minut pečení v multifunkční troubě Whirlpool (při 220°C)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v simax formě, horkovzduchem
hydratace těsta 80%
předkvašená mouka 6%
pšeničná celozrnná = 170g ozimka + 25g dvouzrnka + 25g špalda


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:3.9.2013
Shlédnutí:486x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.