nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 09

Recept:
438g voda, 24g žitný kvásek, 24g olivový olej
12g třtinový cukr, 6g sůl, 10g drcený kmín
180g pšeničná celozrnná, 108g žitná celozrnná
300g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
19 hodin fermentace při teplotě 14-15°C
přeložení v míse, pomocí stěrky
120 minut kynutí (při 20°C)
pekárna s vloženou nerez formou nahřívána 30 minut
vykynutý bochník přehozen do nahřáté formy pekárny
90 minut pečení v pekárně ETA Duplica Vital (na LL)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 600g mouky pečený v pekárně
hydratace těsta 75%
předkvašená mouka 2%


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:17.4.2013
Shlédnutí:476x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.