Medovník

Receptík mám od "pátek" a je úplně nejlepší, co jsem kdy zkoušela :-) do litinového, vyššího kastrolu dáme 100g másla, 3PL medu, 250g krup.cukru a mícháme na mírnějším ohni do rozpuštění. Pak přidáme: 1KL octa a 1PL sody, hmota začne pěnit a postupně začne měnit barvu na tmavě zlatohnědou(musí se pořád míchat),když je barva podobná jako u karamelu, hmota zvláštně sladkokysele voní, tak je to to pravé, odstavíme a ještě chvílemi promíchneme. Do chladnoucí směsi přidáme 2 celá vejce a pořádně je zašleháme. Pak přimícháme 550 g mouky T650 (hladká polosvětlá) a zpracujeme v těsto. Těsto musí být pružné a vláčné a vůbec se nelepí, konzistence jako třeba linecké. Rozdělíme na 7 dílů a upečeme. Pečou se rychle! Připravíme si 1 smetanu na šlehání, smícháme ji (neušlehanou) s rumem a inst.kávou, každý plát (jsou tvrdé!!!) potřeme z obou stran - nešetříme a potíráme krémem. Krém: Ve vodě cca 2 hodiny i s plechovkou vaříme Salko. Po vychladnutí otevřeme a našleháme s 1 a 1/2 másla (opravdu Másla), cukr nepřidáváme. Promazané placky slepíme krémem a 7 jen tak rozdrobíme, smícháme s ořechama a posypeme tím vršek a boky medovníku. Nejlépe 2-3 dny necháme uležet v chladu, ne v lednici.

1...34567891011...29...47...66

Autor:kucharinecka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:14.4.2013
Shlédnutí:419x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-FS35 Expozice:10/600
Datum porízení:2013:04:14 19:52:40 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:50/10 ISO:125

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.