nehnětený pšeničný kváskový chléb 01

Recept:
345g voda, 60g žitný kvásek, 20g olivový olej
8g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
220g pšeničná celozrnná, 250g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
11 hodin fermentace při teplotě 18-19°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
120 minut kynutí ve vymazané a vysypané skleněné formě při 20°C
remoska nahřívána 30 minut
vykynutý bochník přehozen do simax formy vložené v remosce
50 minut pečení v rozpálené remosce
(15 minut odkryté, 35 minut zakryté alobalem)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v remosce
hydratace těsta 75%
předkvašená mouka 6%
pšeničná celozrnná = 170g ozimka + 25g dvouzrnka + 25g špalda

1...34567891011...37...63...91

Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.4.2013
Shlédnutí:509x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.