nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 08

Recept:
408g voda, 24g žitný kvásek, 24g olivový olej
12g třtinový cukr, 6g sůl, 10g drcený kmín
120g pšeničná celozrnná, 168g žitná celozrnná
300g pšeničná bílá
Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
17 hodin fermentace při teplotě 18-19°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
120 minut kynutí ve vymazané a vysypané skleněné formě (při 20°C)
trouba s vloženou simax formou nahřívána 25 minut
vykynutý bochník přehozen do nahřáté simax formy
60 minut pečení v multifunkční troubě Whirlpool (při 220°C)
Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Babiččina volba
Poznámka:
bochník z 600g mouky pečený v simax formě, horkovzduchem
hydratace těsta 70%
předkvašená mouka 2%
Další fota v této kategorii
-
hodnoceni
Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.