pšenično-žitný kváskový chléb 02

Kvásek:
44g mateřský + 133g voda + 133g žitná celozrnná
poměr 1 : 3 : 3, kvašení 9 hodin při 21°C

Recept:
200g voda, 300g žitný kvásek, 20g olivový olej
10g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
150g pšeničná celozrnná, 200g pšeničná bílá

Postup:
5 minut hnětení v robotu, (všechny suroviny vyjma soli a kmínu)
30 minut autolýza
8 minut hnětení v robotu, (přidána sůl a kmín)
30 minut odpočinek
přeložení, 10 minut odpočinek, tvarování bochníku
120 minut kynutí ve vymazané a vysypané simax formě (při 20°C)
60 minut pečení v multifunkční troubě Whirlpool (při 220°C)
(pečení od studeného startu)

Mouka:
60% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
40% bílá, Babiččina volba

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v simax formě, horkovzduchem
hydratace těsta 70%
předkvašená mouka 30%
pšeničná celozrnná = 100g ozimka + 25g dvouzrnka + 25g špalda


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:3.4.2013
Shlédnutí:572x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.