Boller - čerpáno z vaření.cz

Úvod > Recepty > moučník > Boller - norské bochánky Boller - norské bochánky 2 hod | moučník | norská kuchyně | vegetariánský recept | Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně. Postup přípravy receptu Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. Necháme 30 minut kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut. Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut. Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo. Ingredience 0,5 lžičky sůl, 1 kg hladká mouka, 200 g máslo, 200 g cukr, 100 g čerstvé droždí, 100 g rozinky, 1 lžička kardamom, 500 ml mléko • na potření 1 ks vejce


Autor:Peggy09 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.3.2013
Shlédnutí:775x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A800 Expozice:1/50
Datum porízení:2013:03:28 17:46:34 Clona:f/3.0
Ohnisková vzdálenost:6600/1000 ISO:640

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.