nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 04

Recept:
390g voda, 20g žitný kvásek, 20g olivový olej
10g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
100g pšeničná celozrnná, 140g žitná celozrnná
250g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
19,5 hodin fermentace při teplotě 14°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
125 minut kynutí ve vymazané a vysypané skleněné formě při 20°C
remoska nahřívána 30 minut
vykynutý bochník přehozen do simax formy vložené v remosce
50 minut pečení v rozpálené remosce
(10 minut odkryté, 40 minut zakryté alobalem)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Castello

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v remosce
zvýšení hydratace na 80%
chlebík je lehký, nadýchaný, krásně pórovitý


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.3.2013
Shlédnutí:607x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.