Kváskové palačinky

Množství pro 1 -2 porce (7 malých 15 cm palačinek, nebo 5 větších)

Půl dne před smažením palačinek
20 g žitného kvásku + 90 g vody (mléka nebo rostlinného "mléka") + 90 g mouky (zde bílá hladká a špaldová)

Těsně pře smažením
1 vejce (nebo "lněné vajíčko") + špetka soli + 1 lžička cukru / medu + 1 lžička oleje + 50 - 100 g vody / mléka na konzistenci řidšího palačinkového těsta

Poznámky
- mouku doporučuji obyčejnou hladkou, celozrnnou pšeničnou, špaldovou, pohankou nebo směs
- lněné vajíčko = 1 lžíce (10 g) mletého lněného semínka rozšlehat s 40 - 50 g vody (ale vejce by mělo jít i zcela vynechat)
- podle kvality pánvičky ji musíme pro první 1 - 3 palačinky lehce potřít olejem
- větší foto ZDE


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.2.2013
Shlédnutí:1654x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.