nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 03

Recept:
315g voda, 120g žitný kvásek, 20g olivový olej
10g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
100g pšeničná celozrnná, 90g žitná celozrnná
250g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
7 hodin fermentace při teplotě 20-21°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
120 minut kynutí ve vymazané a vysypané skleněné formě při 21°C
remoska nahřívána 25 minut
vykynutý bochník přehozen do remosky
50 minut pečení v rozpálené remosce
(20 minut odkryté, 30 minut zakryté alobalem)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Castello

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v remosce
tentokrát jsem bochník přehodil přímo do remosky
těsto je hodně volné, tak se okamžitě rozlil do šířky
chlebík má velký průměr, malou výšku
je lehký, nadýchaný, krásně pórovitý
příště přehodím do formy vložené v remosce, ať má nějakou oporu


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.2.2013
Shlédnutí:636x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.