0736. selské rohlíky s celokváskovou úpravou

Půl dne předem připravit kvásek: 40 g žitného mateřského kvásku 120 g vody 120 g celozrnné pšeničné mouky Po vykvašení kvásku zadělat těsto: 170 - 180 g vody 280 g pšeničného celozrnného kvásku 3 lžíce (45 ml = asi 40 g) oleje 260 g polohrubé mouky 100 g pšeničné celozrnné mouky speciál 2 lžíce lněného semínka (asi 20 g) 1 1/2 lžíce otrub (asi 10 g) 1 lžička cukru 1 1/2 lžičky soli Program těsto nebo stačí jen část nějakého programu (2. hnětení asi 5 minut, pak vypnout). Umotané rohlíky kynout asi 1 - 1 1/2 hodiny podle teploty. (úprava od kolobezka1 - diskuse KVÁSKOVÁNÍ)

12345...16...27...40

Autor:daffne - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.2.2013
Shlédnutí:725x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-FZ5 Expozice:10/400
Datum porízení:2013:02:23 16:48:13 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.