Krmení a kvašení mateřského kvásku

Vlevo: nakrmení 10 g kvásku + 40 g vody + 40 g žitné chlebové mouky
Vpravo: stejný kvásek po asi 8 hodinách

 

Jak poznám vykvašený kvásek?
- je minimálně dvojnásobný
- povrch se zarovnal, jsou na něm prasklé bublinky
- uprostřed se povrch začíná propadat (hlavně při zatřesení sklenicí)
- z profilu jsou vidět bublinky
- po dloubnutí lžičkou je poznat, že kvásek zřídl a je prokvašený
- voní mírně kysele, není cítit syrová mouka (ale ani alkohol nebo aceton) 


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.2.2013
Shlédnutí:1704x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.