nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 02

Recept:
365g voda, 20g žitný kvásek, 15g olivový olej
10g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
100g pšeničná celozrnná, 140g žitná celozrnná
250g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
18 hodin fermentace při teplotě 15°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
150 minut kynutí ve vymazané a vysypané skleněné formě při 20°C
remoska s chlebíčkovou formou nahřívána 25 minut
vykynutý bochník přehozen z jedné formy do druhé
55 minut pečení v rozpálené remosce
(50 minut přikryté alobalem, 5 minut odkryté)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Castello

Poznámka:
bochník z 500g mouky pečený v remosce
chlebík je lehký, nadýchaný, krásně pórovitý
začínají se mi nehnětené chlebíky víc a víc líbit
stačí jen večer smíchat všechny suroviny s 2 lžícemi kvásku
nechat přes noc kvasit
druhý den po příchodu z práce lehce propracovat, dokynout a péct
není třeba pekárny, či robota


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:20.2.2013
Shlédnutí:635x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.