nehnětený pšenično-žitný kváskový chléb 01

Recept:
504g voda, 42g žitný kvásek, 21g olivový olej
14g třtinový cukr, 7g sůl, 11g drcený kmín
140g pšeničná celozrnná, 189g žitná celozrnná
350g pšeničná bílá

Postup:
všechny suroviny smíchány v míse tak, aby nezbyla žádná suchá mouka
16 hodin fermentace při teplotě 14°C
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
140 minut kynutí v římském hrnci, vyloženém pečícím papírem
trouba s litinovým pekáčem rozpálena na 250°C
vykynutý bochník přehozen z ŘH do pekáče
50 minut pečení v rozpálené troubě
(10 minut s poklicí, 40 minut bez poklice, teplota snížena na 220°C)

Mouka:
50% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
50% bílá, Clever

Poznámka:
tentokrát jsem přidal bílou mouku, chlebík je lehký, krásně pórovitý


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:17.2.2013
Shlédnutí:558x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.