žitno-pšeničný celozrnný kváskový chléb 01

Kvásek:

1. stupeň:
19g mateřský + 56g voda + 56g žitná celozrnná
poměr 1 : 3 : 3, kvašení 10 hodin při 17°C

2. stupeň:
122g kvásku z 1. stupně + 244g voda + 244g žitná celozrnná
poměr 1 : 2 : 2, kvašení 10 hodin při 14°C

Recept:
600g žitný kvásek, 50g voda (19°C), 20g olivový olej
5g třtinový cukr, 5g sůl, 8g drcený kmín
100g pšeničná celozrnná, 100g pšeničná bílá

Postup:
12 minut hnětení, 20 minut autolýza při 19°C
přeložení, 10 minut odpočinek, tvarování bochníku
100 minut kynutí v ošatce při 19,5°C
60 minut pečení v rozpálené remosce
(25 minut odkryté, 35 minut zakryté alobalem)
v prvních 15 minutách 4x zapáření rozprašovačem

Mouka:
80% doma mletá celozrnná, v mlýnku KoMo Fidibus 21
20% bílá, Clever

Poznámka:
chlebík z 80% celozrnné mouky, přesto je lehký, pórovitý a malinko překynul


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:14.2.2013
Shlédnutí:580x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.