testovací pšenično-žitný kváskový chléb 02

Kvásek:
10g mateřský + 100g voda + 100g žitná chlebová
poměr 1 : 10 : 10, kvašení 20 hodin při 18-19°C

Recept:
200g žitný kvásek, 230g voda (19°C), 20g olivový olej
5g třtinový cukr, 5g sůl, 5g drcený kmín
200g pšeničná celozrnná, 200g pšeničná bílá

Postup:
15 minut hnětení, 30 minut autolýza, 3 minuty hnětení
přeložení, 20 minut odpočinek, tvarování bochníku
180 minut kynutí v ošatce při 20°C
45 minut pečení v rozpálené remosce
(30 minut odkryté, 15 minut zakryté alobalem)

Poznámka:
chlebík v remosce krásně vyběhnul i bez zapáření
měřil jsem teplotu remosky od jejího zapnutí, viz níže
0 minut = 21°C, 5 minut = 70°C, 10 minut = 120°C
15 minut = 160°C, 20 minut = 180°C, 25 minut = 190°C


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:7.2.2013
Shlédnutí:736x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.