testovací pšenično-žitný kváskový chléb 01

Kvásek:
23g mateřský + 92g voda + 92g žitná chlebová
poměr 1 : 4 : 4, kvašení 11,5 hodiny při 20°C

Recept:
200g žitný kvásek, 230g voda (19°C), 20g olivový olej
5g třtinový cukr, 5g sůl, 5g drcený kmín
200g pšeničná celozrnná, 200g pšeničná bílá

Postup:
15 minut hnětení, 30 minut autolýza, 3 minuty hnětení
přeložení, 15 minut odpočinek, tvarování bochníku
160 minut kynutí v ošatce při 20°C
pečení ve vyhřáté troubě
15 minut s kastrůlkem na 230°C, 35 minut na 200°C

Poznámka:
bochník jsem špatně "vykoulel", po vyklopení z ošatky se rozjel do šišky
při pečení vespod prasknul, váha po upečení byla 786 g
je lehký, nadýchaný, moc nám chutnal


Autor:PavelX - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:3.2.2013
Shlédnutí:552x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.