Kváskové zelňáky

Opět v úpravě pro 1 osobu, asi 7 kousků

Kvásek
20 g žitného kvásku + 40 g vody + 10 g žitné mouky + 30 g celozrnné pšeničné mouky
Nechat asi 6 - 8 hodiny vykvasit

Těsto
Vykvašený kvásek + asi 20 g vody (podle vodnatosti zelí) + 20 g oleje + 100 g kysaného zelí
100 g hladké mouky + 1/2 lžičky kmínu + 1/4 lžičky soli
Během druhého hnětení 50 g uzeného tofu

Postup
V pekárně nechat 1. hnětení, 1. kynutí, pět minut 2. hnětení, ke konci přidat uzeninu.
Nechat kynout 2 - 3 hodiny (tady to bylo 1 hod v pekárně, 4 hod v lednici).
Na pečící papír dělat lžící placičky, ty kynout asi 1 hodinu a péct 200 - 220°C asi 20 - 25 minut.

Poznámka
Původně jsem těsto hodně naředila, tak jsem během hnětení přidala 1 lžíci mletého lněného semínka
Fotka možná zkresluje - placky byly lehké, a sice placatější, ale přesto i na omak nafouklé, nakypřené.

Původní recept od iv@ a kvásková úprava od Radostinky


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.2.2013
Shlédnutí:1332x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.