Hovězí líčka se špenátem, II. a III. fáze, BZ

Zdroj zde:http://www.toprecepty.cz/recept/12260-hovezi-licka-dusena-ve-vlastni-stave/ Suroviny: hovězí líčka od hodného řezníka (6 kusů) 1 cibule, 2 mrkve, bobkový list, petrželová nať, jarní cibulka – nať olej, sůl, pepř, nové koření, 1 paprika, 2-3 kyselé okurky Postup (upraveno pro DD) Osolená hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo. (Já jsem na pánev kápla kapku olivového oleje a rozetřela pečícím papírem). Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se. Špenát klasicky, opéct cbulku, vhodit 2 kostky mraženého špenátu, nechat projít varem, přidat česnek, sůl, pepř. Může se zahustit vajíčkem, mně se zdál hustý dost.


Autor:Martina70 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:26.1.2013
Shlédnutí:991x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:KODAK EASYSHARE M550 Digi Expozice:33333/1000
Datum porízení:2013:05:22 11:46:29 Clona:f/3.5
Ohnisková vzdálenost:505/100 ISO:64

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.