Chleba bez hnětení 2

trochu menší než posledně, krásně praskla kůrka a je moc dobrej Chléb je pečený z řídkého těsta ve skleněné zapékací míse a je opravdu výborný. Díky dlouhému kynutí je chuťově a vzhledově velmi podobný kváskovému chlebu. Recept: 1 hrnek žitné chlebové mouky, 1 hrnek pšeničné chlebové mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, půl lžičky sušeného droždí a od oka slunečnicových semínek. To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a 2 hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse lehce promícháme vařečkou, znovu přikryjeme a necháme odpočinout 30 minut. Zatím vložíme do trouby prázdný kastrol nebo kulatý či oválný pekáček z varného skla (průměr asi 22cm) a necháme rozpálit 30 min na 230°C. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto. Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut při teplotě 230°C, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220°C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený,


Autor:plachtařka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.1.2013
Shlédnutí:612x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.