Kváskové knedlíky celozrnné

Kvásek: 40 g žitného kvásku + 60 g vody + 80 g CZ pšeničné mouky = kvasit asi 6 hodin
Těsto: kvásek + 50 g vody + 10 g oleje + 10 g sójové mouky 1 čl mletého semínka + 140 g hrubé bílé pšeničné mouky + 1/4 čl soli

Těsto v pekárně 1. hnětení, 1. kynutí, 5 minut 2. hnětení. Pak vytvarovat knedlíky, kynout asi 50-60 minut na teplejším místě, vařit 20 minut.

Poznámka: sójová mouka, lněné semínko a olej jsou náhrada za vejce a mléko. Samozřejmě můžete zvolit suroviny, na které jste zvyklé


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:2.1.2013
Shlédnutí:1479x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:NX100 Expozice:1/15
Datum porízení:2013:01:02 22:09:47 Clona:f/13.0
Ohnisková vzdálenost:500/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.