Kapaný dort s pařížskou šlehačkou a mandlemi

Ingredience Korpus 4 vejce 24 dkg cukru moučky 150 ml oleje 100 ml horké vody 25 dkg hladké mouky 3/4 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa Krém 1 smetana na šlehání 1 ztužovač na šlehačku 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti Zdobení mandle na ozdobu Pracovní postup Na korpus vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme olej a vodu, hladkou mouky s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Po vyšlehání oddělíme 1/3 těsta a vmícháme do ní 2 lžíce kakaa. Do vymazané a moukou vysypané formy na dort dáváme střídavě na střed formy 1lžíci kakaového těsta a 2 lžíce světlého těsta. Dáme péct do vyhřáté formy na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnout, rozkrojíme dort na 3 díly a mažeme krémem. Po namazání dortu i svrchu ho ozdobíme sekanými mandlemi a necháme do druhého dne uležet. Krém: Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a pak přidáme zakysané smetany a cukr.


Autor:gama1958 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.11.2012
Shlédnutí:999x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Dorty
Fotoaparát:J20i Expozice:1/8
Datum porízení:2012:10:30 16:01:01 Clona:f/2.6
Ohnisková vzdálenost:355/100 ISO:250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.