Špaldový, celokváskový chlebík

250g špaldového kvásku (žitný kvásek, nakrmený špaldovou moukou), 300 ml syrovátky (300 ml vody + 3 lžíce sušené syrovátky), 2 lžíce kukuřičné mouky, 3 lžíce špaldových klíčků, pšeničná hladká chlebová mouka dle potřeby, 1 lžička Sladěnky, 1 lžička Melasy, 3 lžičky soli (my máme raději slanější), kmín, 2 menší, nastrouhané, uvařené brambory, 2 lžíce olivového oleje. Nechala jsem nakynout v římském hrnci v zavřené troubě - zakrytém utěrkou, asi 4 hodiny. Poté jsem nakynutý chlebík nařezala nožem, zakryla namočeným víkem a pekla 50 minut na 210°C (pečení vrch - spodek), pak jsem odkryla a dopekla při stejné teplotě zhruba ještě 10 minut na kůrku. Každá trouba ale peče jinak.


Autor:kucharinecka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:22.9.2012
Shlédnutí:481x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2012:09:22 18:59:14 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.