Jemný karamelový krém - ne ze Salka!!!

250 gr cukru,2 lžíce vody- rozpustíme a upálíme hnědý karamel v barvě medu- zalijeme 250 ml šlehačky 31-33 % rozvaříme, a na závěr přidáme 50 gr másla- vymícháme a necháme zchladnout do druhého dne v lednici.Pak našleháme 200 gr másla se dvěma lžícemi moučkového cukru a přidáváme po lžících chladný vařený karamel.Krém vystačí na dort o průměru 22cm a na třikrát naplněný.Krém je neskutečně jemný, lahodný a skutečně " karamelový " Vyzkoušejte - nebudete litovat a netrvá to ani tak dlouho, než by jste vařily plechovku slazeného mléka...


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:6.9.2012
Shlédnutí:14425x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Dorty
Fotoaparát:VG110,D700 Expozice:1/30
Datum porízení:2012:09:06 11:13:17 Clona:f/2.9
Ohnisková vzdálenost:480/100 ISO:125

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.