Kuřecí stehno s rýžovo-bramborovou přílohou z el. tlakového hrnce

3 kuřecí stehna, 3/4 odměrky rýže basmati, 1 střední brambora, koření dle naší chuti, voda, troška sušené restované cibulky. Pokud solíte tak navíc sůl.

Kuřecí stehna jsem omyla, navrchu 3x nařízla, okořenila kořením na kebab, dala jsem do nádoby hrnce, podlila 1/2 odměrkou vody, hrnec uzavřela a dala dělat na program kuře. Po skončení programu jsem stehna vyndala, slila jsem si šťávu z masa. Bramboru jsem oloupala a nakrájela na hranolky, dala do hrnce, zasypala rýží, posypala cibulkou. Zalila jsem 1,5 odměrky šťávy z masa a vody, protože šťávy tolik nebylo. Nahoru jsem položila zpět kuřecí stehna, hrnec zavřela a zapla program na rýži. Po skončení programu jsem nechala ještě 10 minut zavřené před otevřením, aby vše došlo. Kuřecí stehna jsem vyndala na talíře a rýži s brambory jsem zamíchala, brambory se zamícháním rozdělí na menší kousky, na talíře jsem potom dala každému 2 menší kopečky. Jídlo bylo pro 3 lidi. Z hrnce jsou brambory jako máslíčko a kombinace těchto dvou příloh, když se jejich chutě prolnou je výborná :)

Vařeno v elektrickém tlakovém hrnci Bionaire Avair Ida.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:31.7.2012
Shlédnutí:998x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/8
Datum porízení:2012:07:31 12:15:29 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.