Angreštový koláč s pudingem

Křehké těsto:
250g polohrubé mouky, špetka soli, 125g moučkového cukru (já dávám 100 třtinového mouč.), 125g hery, 1 vejce.
Ovoce:
Zde angrešt - mix bílého a červeného, ale můžeme použít jakékoliv dle naší chuti, kyselkavé je k pudingu super.
Puding:
750 ml mléka, 1 a 1/2 vanilkového pudingu. Můžeme použít i jinou příchuť dle ovoce, třeba k třešním a višním se hodí čokoládový.
Ostatní:
1 PL strouhanky, 1 ČL třtinového cukru.

Uděláme si těsto smícháním všech surovin, je to hned, dáme na chvíli do lednice. Uvaříme si puding a za občasného promíchání necháme trošku prochladnout než si připravíme další části. Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme, na tuto dávku používám skleněnou o průměru 26 cm. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme si na plát dle velikosti formy a dáme do formy, kde si doupravíme, aby těsto bylo i na celou výšku okrajů formy, vidličkou na dně trošku propícháme, posypeme strouhankou. Dáme ovoce, pomalu a postupně zalijeme pudingem, aby se nám dostal všude a byl i nad ovocem do výše okrajů těsta. Lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut, dle toho jak nám trouba peče případně chvilku déle, aby těsto bylo dozlatova. Krájíme až po úplném vychladnutí. Můžeme ozdobit čokoládou, ovocným topingem, krokantem.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.7.2012
Shlédnutí:2903x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/8
Datum porízení:2012:07:24 13:39:07 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.