Rychlorizoto z elektrického tlakového hrnce

200-250g mletého masa, 1/2 sáčku mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 2,5 odměrky parboiled rýže, 3 a 3/4 odměrky vody, 1 čl oliv. oleje, 1 čl sojovky tamari, koření dle chuti (teď bejby gril a aglio od antonína). Pokud solíte tak sůl. Pokud máte tučnější maso tak vynechat oliv. olej, ono si maso pustí samo.

Zapla jsem si program na vaření rýže, do nádoby hrnce dala lžičku oliv. oleje a na něj mleté maso, restovala jsem asi 2 minutky, aby bylo všechno maso pěkně zatažené. Přidala jsem zeleninu, koření, sojovku, promíchala, přidala rýži a vodu, pořádně zamíchala, hrnec jsem uzavřela a nechala proběhnout celý program na vaření rýže, po ukončení programu jsem nechala 10 minut dojít před otevřením.

Celková doba byla od chystání surovin až po nandavání 30 minut, rizotko výborné. Hrnec mám Bionaire Avair Ida.

Maso můžeme použít jakékoliv, dělala jsem ho v tomto hrnci už z kuřecího na kostičky, místo vody se může dát vývar, prostě kdo co má rád.

Fotila jsem jen pro inspiraci pro majitelky el. tlakacku :))


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.7.2012
Shlédnutí:1251x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/6
Datum porízení:2012:07:23 11:28:19 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.