Mexický gulášek z elektrického tlakového hrnce

Hovězí maso, fazolky (tentokrát jsem dala adzuki, jsou drobné), cibule, lžička oliv. oleje, koření, lžička sojovky tamari, 1-2 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku nebo případně i kečupu, voda. Pokud solíte tak sůl. Něco na zahuštění dle toho kdo co má rád (jíška, mouka s vodou, chléb, škrob). Jarní cibulka na posypání.

Ráno jsem si fazolky namočila do vody, na cca 3-4 hodinky. Maso jsem si nakrájela na kostičky a nakořenila (troška aglia, sladké chilli pikant, troška domácího sušeného česneku). Do nádoby hrnce jsem dala lžičku oliv. oleje a najemno nakrájenou cibulku, zapnula jsem program na šlach. maso a luštěniny (nejdelší, poslední) a orestovala, přidala jsem připravené maso a půl minutky za stálého míchání restovala, poté jsem přidala fazolky, tamari, rajčatové pyré, vodu, hrnec jsem uzavřela a nechala proběhnout celý zmíněný program. Po ukončení programu jsem nechala před otevřením 5 minut stát, po otevření bylo vše měkkoučké a hotové, takže jsem jen zahustila (domácí tmavou jíškou) a podávala.

Podáváme dle chuti s rýží nebo knedlíkem a posypeme na talíři troškou jarní cibulky. Já jsem chtěla udělat domácí celozrnný houskový knedlík, ale osud tomu chtěl jinak, tak je obyč. bramborový :))

Od začátku chystání surovin až po nandání na talíře to trvalo přesně 1 hodinku, program běžel myslím 35 minut, nečekala jsem, že bude maso a fazolky hned měkké a chyba, obojí bylo jak máslíčko, gulášek měl plnou a silnou chuť i vůni. Takže opět mě můj nový pomocník Bionaire Avair Ida nezklamal a jsem za nej šťastná.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:19.7.2012
Shlédnutí:1262x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/6
Datum porízení:2012:07:19 13:22:15 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.