Kuřecí nudličky na žampionech s rýží

Moje první vaření v novém pomocníčkovi :) Elektrickém tlakovém hrnci Bionaire Avair Ida a už ho miluju :)

Basmati rýže: 2 odměrky basmati, 1 čl olivového oleje, špetka soli, 3,5 odměrky vody. Program rýže, po ukončení programu jsem nechala 10 minut dojít před otevřením.

Kuřecí na žampionech: do hrnce jsem dala 1 cibule nakrájená na půlkolečka, troška olivového oleje a zapnula program na rýži, orestovala jsem cibulku, poté přidala plátky žampionů a opět chvilku restovala, poté jsem přidala kuřecí maso nakrájené na nudličky a okořeněné a nechala pár vteřin také orestovat, dochutila jsem lžičkou sojové omáčky Tamari, troškou sušeného česneku, sůl jsem nedávala jelikož nesolíme, zaprášila moukou, promíchala a podlila vodou. Hrnec jsem uzavřela poklicí a zapla program kuře.

Rýže naprosto super, přesně akorát jak má být, měkkoučká, ale nerozvařená. Kuřecí na žampíkách výborné, úžasně to tu vonělo. Jemně jsem posypala na talíři parmazanem. Vše uvařené rychle, samo, žádné syčení páry, jídlo se nepřipaluje, jde z nádoby hrnce krásně ven a nádoba je hned omytá.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:13.7.2012
Shlédnutí:5563x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:10/20
Datum porízení:2012:07:13 12:41:37 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.