Řízky ala Kounic

Recept z kuchařky z r. 1873, mnohokrát vyzkoušený - zkusila jsem upravit pro PH a je to vynikající. Čtyři řízky mírně naklepeme (ale nemusí se), osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky dobré slaniny. Tři cibule a 100 g libové anglické nakrájíme na hrubo, na dno hrnce dáme polovinu, na to řízky a na ně druhou půlku. Podlijeme 1,5deci bílého vína, přidáme 2 bobkové listy a 5 kuliček nového koření a pomalíme 6 h na low. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.


Autor:PearlBee - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.6.2012
Shlédnutí:2601x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A470 Expozice:1/60
Datum porízení:2012:06:28 01:15:21 Clona:f/9.0
Ohnisková vzdálenost:6300/1000 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.