Rebarborová marmeláda II. a III. fáze, BZ

Koupila jsem cca 3 kg rebarbory, očistila okrájela, oloupala, zbylo mi toho 2 kg. Nakrájela jsem na malé kousky, zasypala asi 6 lžícemi sypkého sladidla a dala přes noc odležet. Ale to jen z důvodu totálního pracovního vyčerpání :-), stačí odležet tam na půl hoďky. Ráno jsem přidala 2 dcl vody a začala vařit. Asi po 15 minutách bylo uvařeno, mezitím jsem si umyla sklenice a dala je zahřát do trouby. Přidala jsem 2 balení Gel Fix 2 v l, dosladila, přidala jahodové aroma a 2 hrsti goji. Hmotu jsem rozdělila do skleniček. Džem je dobrý, jen se mi pořád zdál kyselý, ale to už se doladí v jogurtu. A ještě poznámka: Nebojte se dlouhého vaření, celá příprava a výroba mi trvala skoro tak krátce, jako mi trval popis výroby a určitě stojí za to. Zvlášť, když nemůžeme ovoce :-(. Můžete změnit aroma, podle chuti. Příště přidám pomerančovou kůru na kousky a pomerančové aroma.


Autor:Martina70 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.5.2012
Shlédnutí:895x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:KODAK EASYSHARE M550 Digi Expozice:125000/100
Datum porízení:2012:05:25 08:41:34 Clona:f/3.5
Ohnisková vzdálenost:505/100 ISO:337

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.