Frankfurtská vepřová pečeně na smetaně

Špalík vepř. pečeně bez kosti prošpikujeme 2-3 nožičkami párků, osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Malý kousek dobré slaninky necháme zesklovatět a zpěníme na něm 1 střední cibuli nakrájenou najemno. Na tom osmahneme maso ze všech stran, podlijeme 1deci vody, přidáme zbylý párek nakrájený na kolečka a pomalíme doměkka. (cca 5 h na low). Když je maso měkké, vyndáme ho a do výpeku přidáme v cca 1 deci vody rozmíchané 2 lžíce hl. mouky a necháme ještě 20 minut provařit. Nakonec přidáme dle chuti cca 250 ml smetany nebo šlehačky. Už nevaříme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Autor:PearlBee - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.4.2012
Shlédnutí:5527x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A470 Expozice:1/60
Datum porízení:2012:04:07 13:22:54 Clona:f/3.0
Ohnisková vzdálenost:6300/1000 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.