Bezlepková tvarohovo - povidlová buchta

Těsto: 2 hrnky mouky (dala jsem hrnek Jizerky smíchaný s rýžovou moukou a hrnek Schar C) 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prdopeč. Tvaroh: 2 kostky tvarohu, 1 hrnek cukru, 1 van. cukr, 1 van. puding - prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka. Dále jsem použila povidla a kompotové broskve. Ze surovin uděláme těsto, které si rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu nalijeme na plech. Tuto vrstvu poklademe kopečky povidel a kopečky rozmíchané tvarohové směsi. Osobně mám vyzkoušeno, že fantazii se meze nekladou, takže u nás se povidla nahrazují např. jako dnes ovocem, nebo marmeládou, nebo makovou či ořechovou náplní. Každá varianta je skvělá. Tvaroh je také možno obyčejně rozetřít po celé ploše a na ni naklást další doplňky. U nás ale máme rádi tu pravou variantu, kde se chutě střídají. Až je hotovo, vše opatrně zalijeme druhou polovinou těsta a stěrkou upravíme, aby pokrývalo celou plochu. Pečeme na asi 160°C cca 50 min, podle trouby a velikosti použitého plechu Tady je možná originál receptu, možná několikátá osvědčená kopie.


Autor:Janess - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.3.2012
Shlédnutí:1922x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:EX-ZS10 Expozice:10/600
Datum porízení:2012:03:11 13:47:25 Clona:f/3.2
Ohnisková vzdálenost:4600/1000 ISO:64

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.