Slaná semifreda

Na tato semifreda jsem použila formičky na sladká semifreda. Na MMB, kde jsem se inspirovala použila paní ještě spec. foliové pásky, takže výsledný efekt je hezčí (boky jsou v té folii hezky upravené a strávník se nemusí bát, že by si umazal prsty), ale já je nemám a jde to i bez nich. Naspodu je vykrojený toustový chleba - plátky cca 1cm silné (dle tvaru formičky), pak česneková pomazánka - pro děti pomazánkové máslo, pak měkký i tvrdý salám, sýr...opět vykrojeno dle formičky, poté zase plát toust. chleba a nakonec opět pomazánka. Než jsem nanesla poslední vrstu pomazánky, použila jsem dřevěné vytlačovadlo, které jsem si ke každému tvaru formičky také koupila, abych to celé stlačila dolů a víc utemovala. Nechala jsem ve formičkách do druhého dne v lednici, poté zespoda pomocí vytlačovadla vytáhla z formičky a následně už jen dozdobila dle fantazie zeleninou. Dalo by se to určitě udělat a vytlačit hned, ale je lepší nechat vše uležet, aby se chutě víc promísily. Zdobila jsem cca 2h. před podáváním, aby zelenina neseschla. Chleba se dá použít jakýkoli, taktéž pomazánka, proložit čímkoli dle chuti a ozdobit podle fantazie. konzumace: dle gastro-experta by se toto mělo jíst vidličkou (ukrajovat kousky)...prý nějakou speciální. Ale my to normálně chytli ve spodní části - kde je ten chleba - do rukou a jedli.


Autor:monikahor - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:3.3.2012
Shlédnutí:4008x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Dorty
Fotoaparát:NIKON D50 Expozice:10/600
Datum porízení:2012:03:03 21:11:22 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:240/10 ISO:400

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.