lívanečky se žahourem a zakysanou smetanou

500 g polohrubé mouky
1/2 čerstvého droždí (21 g)
cca 100 g moučkového cukru - jak kdo rád sladké
špetka soli
cca 500 ml mléka
2 vejce

Do trochy teplého mléka rozdrobíme droždí, zasypeme trochou mouky (asi 1 lžička), promícháme a necháme na teple vzejít kvásek.
Do důlku do mouky dáme připravený kvásek a zbytek surovin. Pořádně promícháme.
Smažíme na oleji na lívanečníku.

Žahour
asi 500 ml borůvek
svaříme spolu s trochou
krystalového cukru - opět, jak kdo má rád sladké
a přilijeme solamyl (1 lžíce) rozmíchaný v troše vody (můžeme použít smetanu)
po bodu varu stáhneme plamen a vaříme asi 10 minut.

Na hotové a ozdobené lívanečky můžeme dát trochu
zakysané smetany.



Autor:Anndy - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.2.2012
Shlédnutí:1146x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A520 Expozice:1/60
Datum porízení:2012:02:25 14:02:17 Clona:f/2.6
Ohnisková vzdálenost:186/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.