Karamelová buchta

200 g polohr. mouky, 4 vejce, 150 g mouč.cukru, 4 lžíce teplé až horké vody. Na povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek 100% tuku ). Krém: 1 Salko, 1 tvaroh a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla)Na pečení: tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír. Den předem si vyrobíme karamel(nebo koupíme hotový). Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem. Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru. Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče. Vychládlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme.


Autor:Sysina - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:13.2.2012
Shlédnutí:5419x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A470 Expozice:1/60
Datum porízení:2012:02:12 09:06:45 Clona:f/3.0
Ohnisková vzdálenost:6300/1000 ISO:250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.