Kynutý makový koláč s hruškami

těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 3 lžíce krystalového cukru, 60 g oleje, špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí dále: 250 g máku, 350 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce krystalového cukru, špetka skořice, trochu citronové kůry, hrušky (cca 5 středně velkých), hrstka mandlí Těsto zaděláme v pekárně nebo klasicky. Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme pomletý mák a krátce povaříme. Ochutíme skořicí a citronovou kůrou. Na plechu vyloženém papírem na pečení těsto roztáhneme po celé ploše rukama potřenýma olejem. Na těsto rozetřeme makovou nádivku a na ni naskládáme na plátky pokrájené hrušky. Posypeme posekanými mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 20 minut).


Autor:Sysina - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:9.11.2011
Shlédnutí:1002x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A470 Expozice:1/60
Datum porízení:2011:11:05 10:21:42 Clona:f/3.0
Ohnisková vzdálenost:6300/1000 ISO:250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.