těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 3 lžíce krystalového cukru, 60 g oleje, špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí dále: 250 g máku, 350 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce krystalového cukru, špetka skořice, trochu citronové kůry, hrušky (cca 5 středně velkých), hrstka mandlí Těsto zaděláme v pekárně nebo klasicky. Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme pomletý mák a krátce povaříme. Ochutíme skořicí a citronovou kůrou. Na plechu vyloženém papírem na pečení těsto roztáhneme po celé ploše rukama potřenýma olejem. Na těsto rozetřeme makovou nádivku a na ni naskládáme na plátky pokrájené hrušky. Posypeme posekanými mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 20 minut).
Autor: | Sysina - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 9.11.2011 | ||
Shlédnutí: | 1002x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | Canon PowerShot A470 | Expozice: | 1/60 |
Datum porízení: | 2011:11:05 10:21:42 | Clona: | f/3.0 |
Ohnisková vzdálenost: | 6300/1000 | ISO: | 250 |