Bramborové žulanovky

300g vařených a vidličkou pomačkaných brambor,(suš.bramborová kaše jen na vlastní nebezpečí)150 ml mléka,3 PL oleje,1 ČL citr.šťávy,300g hladké mouky,100g pol.mouky,150g mouky na dom.chleba(množství mouky se může +-50g lišit dle použitých brambor),1a3/4ČL soli,špetka cukru,1/2 ČD,1/2 prdopeče,mletý kmín,1 ČL koření Gyros(Vitana),1/2 ČL s.česneku,PL solamylu,1/2 vajíčka(druhou smícháme s 2 lž.oleje a mašlujeme pečivo).Těsto je nutno maličko při tvarování podsypat,ale pečivo je nadýchané a kůrka křupavá.Program těsto,po vykynutí jsem rozdělila na půl,z jedné jsem udělala kaiserky ,pomašlovala,posypala semínky(i kmínem) a nechala krásně vykynout,z druhé jsem udělala minibochníček,vyndala hnětače a nechala v pečce vykynout,udělala 2 zářezy a poté v pečce upekla. Vyběhl krásně do kopečka! Obojí je nadýchané a křupavé. Na pomašlování by bylo i dobré rozetřít česnek s olejem,vajíčko a pečivo potřít.


Autor:patek - zobrazit galerii ulivatele - poslat vzkaz
Datum:25.4.2009
Shlédnutí:927x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:1/45
Datum porízení:2008:04:25 15:37:52 Clona:f/3.7
Ohnisková vzdálenost:117/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.