Bavorské vdolky...

Nejsou to sice klasické masopustní koblihy,ale kdo máte chuť,určitě je vyzkoušejte: 300 - 350ml vlažného mléka, 2 lžíce rozp.másla, 2 žloutky, 700g polohrubé mouky, větší špetka soli, 70g cukru, 30g čerstvého,nebo 3 lžičky sušeného droždí. Po vykynutí v pekárně vytvarujeme 24 bochánků a necháme je asi 20 minut dokynout.Pak do nich uděláme hluboký důlek a smažíme v oleji(ve friťáku)nejdříve dolů stranou s důlkem pod pokličkou a druhou stranu dosmažíme bez pokličky. Já je dělám s povidly a měkkým tvarohem,šlehačkou,nebo postrouhám tvrdým tvarohem. Dobrou chuť...


Autor:blizenec - zobrazit galerii ulivatele - poslat vzkaz
Datum:31.1.2009
Shlédnutí:6093x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.